Region: BIOS bliver klar

Arkivfoto

Region Syddanmark går nu et skridt videre i opbakningen til BIOS, som efter planen skal overtage ambulancekørslen i størstedelen af regionen fra 1. september 2015. Formanden for det præhospitale udvalg i regionen slår således fast, at BIOS bliver klar. Formanden vurderer, at alle de forskellige udeståender vil komme på plads inden Falck-kontrakten udløber.

Den utvetydige opbakning fra Region Syddanmark kommer, efter at BIOS har meldt ud, at selskabet vil tilbyde deres reddere bedre arbejdsmiljø og vilkår. BIOS vil blandt andet dagligt følge op på tidsforbruget i de enkelte døgnvagter, således at redderne ikke bliver overbelastet, og selskabet vil om nødvendigt sikre udskiftning af mandskabet. BIOS vil i den forbindelse udbetale en særlig afregning i de tilfælde, hvor dette ikke lykkes.

Thyge Nielsen (V), der er formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, håber, at udmeldingen vil sætte gang i rekrutteringen:

”Jeg er glad for, at BIOS har lyttet til redderne og deres ønsker, og nu hvor BIOS tilbyder bedre vilkår, tror jeg, at det vil lykkes at få lavet aftaler med de reddere, der mangler”, siger han og tilføjer:

”Det har været meget snak om, at BIOS skal have alle deres reddere på plads 1. juni. 1. juni er ikke en skarp deadline for os, men et godt tidspunkt at gøre status. Jeg havde gerne set, at rekrutteringen var kommet længere på nuværende tidspunkt. Derfor hilser jeg også velkommen, at BIOS nu har meldt en række tiltag ud, som jeg tror kan sætte skub i rekrutteringen igen”.

Ambulancer og lejeaftaler ved at være på plads

Leveringen af de 97 nye ambulancer og andre køretøjer til BIOS Danmark forløber ifølge Region Syddanmark efter planen. 17 ambulancer er allerede kommet til landet, og de er ved at gennemgå den sidste klargøring. I de følgende uger får BIOS leveret otte ambulancer om ugen, så alle 77 ambulancer er leveret i uge 29.

Opbygningen af de 35 BIOS-stationer er også på rette spor, selvom det tager længere tid end forventet at få kommunale godkendelser og endelige lejekontrakter på plads. BIOS har oplyst til Region Syddanmark, at de endelige lejekontrakter er skrevet under inden for de kommende 14 dage.

”Jeg tror på, at BIOS kan nå det. Det er en kæmpestor opgave at få stablet sådan en ny organisation på benene. Nogle af forberedelserne har taget længere tid, end BIOS havde regnet med, men for mig at se, kommer tingene efterhånden på plads, så BIOS er klar til 1. september”, siger Thyge Nielsen.

Annonce