Region giver Samariten ultimatum

Samariten skal skrive under på kontrakten med Region Midtjylland med det samme. Ellers vil regionen finde en anden operatør til de ambulancer, det svenske firma ellers skulle begynde at køre fra 1. september næste år. Det oplyser regionsformand Bent Hansen (S). Samtidig oplyser Region Hovedstaden, at regionen ikke har nogen som helst bekymringer om Samaritens evner til at køre ambulancer.

“Jeg beder Samariten stille her på fredag og underskrive kontrakten, sådan at vi kan få tingene afklaret og komme videre og ikke stå med løse rygter og så videre. Der skal skrives under nu. Hvis de ikke gør det, så fastholder vi muligheden for at gå til nummer to eller at tage et nyt udbud”, siger Bent Hansen til Politiken.

“Det er klart, at meldingen om, at de er overraskede over at have fået så meget, har gjort, at usikkerheden har bredt sig. Den usikkerhed skal væk. Vi kan ikke have, at de sender det her signal ud, at de måske kan og måske ikke kan klare det. Det her er alvor, og det skal virke fra første minut”, siger Bent Hansen. Derfor er regionsrådets forretningsudvalg blevet enige om at kræve en underskrift på kontrakten nu og her, så Samariten juridisk set kan blive forpligtet til at påtage sig opgaven.

Også i Region Hovedstaden følges situationen tæt, for Samariten skal køre ambulancer i hjertet af København i stedet for Københavns Brandvæsen. Mandag mødtes repræsentanter fra regionen med det svenske ambulancefirma. Koncerndirektør Morten Rand oplyser, at meldingerne om firmaets vanskeligheder ved at skaffe kapital blev drøftet.

“Forventningen er, at det bliver løst. Vi regner med at kunne underskrive en aftale om det her i løbet af januar under forudsætning af, at alle forhold er bragt i orden. Vi skal stadig se, at finansieringen er på plads, men vi har ingen som helst bekymringer om deres evner til at køre ambulancer eller noget som helst af den karakter”, siger han til Politiken.

Annonce