Region Hovedstaden gør klar til at købe mobil behandlingsplads

Region Hovedstaden har igangsat arbejdet med at opbygge en mobil behandlingsplads, som blandt andet vil skulle indgå i terrorberedskabet i København. I første omgang vil regionen investere 6,5 mio. kr. i to brugte trailere, to brugte trækkere samt op til 60 bårer og 32 understel.

Den mobile behandlingsplads i Region Hovedstaden skal sammensættes af forskelle elementer, der sikrer, at der kan varetages sundhedsfaglig triagering, livreddende nødbehandling, behandling af tilskadekomne og opbevaring af patienter, som afventer transport.

I den kommende tid vil regionen udbyde tre af de delelementer, som skal indgå i behandlingspladsen. Samlet har de en værdi på ca. 6,5 mio. kr.

Det første delelement er to trækkere. Regionen ønsker som udgangspunkt brugte trækkere tilbudt, men vil også tage nye trækkere i betragtning. Desuden skal der indkøbes en eller to trailer til en samlet pris på max. 1,2 mio. kr. Også her ønsker regionen som udgangspunkt brugte trailere, men der vil også kunne tilbydes nye trailere som sideordnet bud. Trailerne skal kunne udskydes på begge sider til en minimumsstørrelse på 50 m².

Det sidste delelement er 30 bårer og 16 understel samt option på yderligere 30 bårer og 16 understel. Bårerne skal kunne fastmonteres på de mobile understel, både til transport af patienter (op til 145 kg.) over uvejsomt terræn og ved fastlåst placering på fast grund.

Udbuddet, hvor hvert delelement vil udgøre en selvstændig delaftale, ventes igangsat i slutningen af april.

Annonce