Samsø Redningskorps: Vi er meget kede af det

Arkivfoto: Kasper Rasmussen

Siden 1934 har det lille Samsø Redningskorps stået for ambulancekørslen på Samsø. Men det er snart slut, for i forgårs offentliggjorde Region Midtjylland, at svenske Samariten fra næste år overtager driften. Samsø Redningskorps havde selv budt ind på kørslen, men fik den altså ikke. Så derfor var regionens beslutning en bitter at sluge, erkender stationsleder og medejer af redningskorpset, Søren Peter Kjeldahl. “Vi var noget chokerede over det og var meget kede af det. Det var lidt af en mavepumper”, siger han.

Søren Peter Kjeldahl understreger, at en eventuel samarbejdsaftale slet ikke har været på tale endnu – og han forudser, at svenske Samariten får sine problemer at slås med på øen. “Det at drive et ø-beredskab er ikke sådan lige til. Vi har i hvert fald haft svært ved at tiltrække kvalificerede medarbejdere”, siger Søren Peter Kjeldahl til P4 Østjylland.

Samsø Redningskorps beskæftiger i dag 17 medarbejdere og er ved at bygge en ny redningsstation. Ambulancekørslen udgør omkring 75 procent af omsætningen i firmaet.

Annonce