Vagtcentrals melding om drab var en misforståelse

Arkivfoto

Politiet har den seneste tid påpeget, at det efter overgangen til sundhedsfaglig visitation kan være svært for politiet at finde ud af, om 112-opkald om tilskadekomst i virkeligheden handler om voldstilfælde. Lørdag slog Region Syddanmarks AMK-vagtcentral imidlertid alarm til politiet, da en sygeplejerske mente, at en anmelder tilstod et drab. Det viste sig dog at være en misforståelse.

I dag viderestilles alle 112-opkald om sygdom og tilskadekomst straks til regionernes AMK-vagtcentraler, og politifolkene på alarmcentralerne har på grund af AMK-sygeplejerskernes tavshedspligt ikke mulighed for at lytte med på samtalerne. Dermed er det op til sygeplejerskerne på AMK-vagtcentralerne at vurdere, om de skader, som anmeldes, kan skyldes vold.

Lørdag formiddag blev Syd- og Sønderjyllands Politi så kontaktet af en sygeplejerske fra Region Syddanmarks AMK-vagtcentral i Odense. Ifølge Jydske Vestkysten havde sygeplejersken nemlig i en samtale med en anmelder hørt ham sige noget i stil med ”Jeg har slået hende ihjel”, og derfor mente sygeplejersken, at der var tale om en drabssag.

Politiet valgte dog at tage kontakt med anmelderen, en 36-årig mand, inden man rykkede ud, og det viste sig hurtigt, at der var tale om en misforståelse.

Den 36-årig havde forvekslet en lille flaske med øjendråber med kærestens neglelakfjerner, og derfor havde han ringet 112 for at få hjælp. Han forklarede politiet, at han havde meget ondt i øjet, og han derfor vist nok var kommet til at sige ”Jeg slår hende kraftedeme ihjel”, mens han sad og ømmede sig og ventede på svar fra sygeplejersken i Odense.

Annonce