SOS Dansk Autohjælp indsætter elektrisk autohjælpsvogn

De seneste år har SOS Dansk Autohjælp anvendt to elcykler til at levere autohjælp i dele af København, men nu indsætter selskabet sin første elektriske autohjælpsvogn i Danmark. Den nye Volkswagen ID Buzz er leveret til SOS Dansk Autohjælp Fyn, hvor den primært skal anvendes i Odense og omegn.

Fra slutningen af april bliver den nye Volkswagen ID Buzz indlemmet i flåden hos SOS Dansk Autohjælp Fyn. Den er indrettet som en såkaldt teknikerbil, der bemandes af en faglært tekniker. Opgaverne vil primært være starthjælp, nødtætning af punkterede dæk og andre opgaver, der ikke kræver transport til et værksted.

”Vi glæder os rigtig meget til at tage vores nye elektriske teknikbil i brug. Teknologien er nu så langt fremme, at det giver mening for os at begynde at køre på strøm. Det stiller jo ret store krav til både rækkevidde og ydeevne at levere vejhjælp”, siger Sven Riggelsen, der er vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp Fyn.

Stadig brug for dieselbiler til bugseringer

Erfaringerne fra den fynske teknikerbil skal blandt andet bruges i SOS Dansk Autohjælps strategi fremover, forklarer Jan Bøjstrup Christensen, der er direktør for den danske mobility division i SOS International:

”Vores plan er at udvide SOS Dansk Autohjælps flåde med flere elbiler, efterhånden som erfaringerne viser, hvor og hvornår det giver bedst mening. Vi er ambitiøse i forhold til at være med til at mindske klimaudfordringerne. Men der er fortsat begrænsninger på eldrevne køretøjer. Vi har for eksempel stadig brug for dieselbiler, når vi skal bugsere biler, og når vi skal hjælpe med at flytte større køretøjer”, siger Jan Bøjstrup Christensen.

I 2022 investerede SOS International i to eldrevne teknikerbiler, der kører i Oslo. Derudover har SOS Dansk Autohjælp siden 2021 leveret vejhjælp fra elcykler i København.

Annonce