Frederiksbergs første frivillige er klar til indsats

Google Maps
Frederiksberg brandstation

I sidste uge var de frivillige i Frederiksberg Brandvæsen samlet for at få overrakt uddannelsesbeviser for deres velgennemførte uddannelse. Efter skybruddet i juli 2011 besluttede Frederiksberg Kommune nemlig at etablere et beredskab, der blandt andet kunne træde til ved ekstreme vejrsituationer. Som en del af det beredskab blev der som noget nyt hvervet frivillige til Frederiksberg Brandvæsen.

De frivillige har nu gennemført en række uddannelser, så de kan deltage på flere områder i beredskabet.

”Jeg vil gerne begynde med at sige tak. På hele byens vegne. I har valgt at gøre en ekstra indsats. For Frederiksberg og for alle vores borgere. Jeres indsats er med til at skabe tryghed. Og den giver os den viden, at vi er godt rustet, hvis noget går galt”, sagde borgmester Jørgen Glenthøj, da han assisteret af kredsleder Preben Vrøj og beredskabschef Lars Rosenwanger overrakte kursusbeviser til de nye frivillige.

Ni frivillige har uddannet sig til indsatsberedskabet, mens 15 frivillige har gennemført uddannelsen i kommunikation.

”I har nu uddannet jer, så I er klar til at indgå i beredskabet. Både som hjælpere i vores krisestab og som dem, der hjælper borgerne direkte ude i byen. I har brugt mange timer sammen under uddannelsen. I har lært hinanden at kende. Og I har lært helt nye fagområder at kende. Jeg håber, det har været både sjovt og spændende. Og at I også får noget ud af at gøre en forskel for os andre”, sagde borgmesteren.

artikel---042-01
Foto: Henrik Mou, Frederiksberg Brandvæsen

artikel---042-02
Foto: Henrik Mou, Frederiksberg Brandvæsen

artikel---042-03
Foto: Henrik Mou, Frederiksberg Brandvæsen

Annonce