Akutlægebil i Thisted sættes i drift

Arkivfoto: Region Nordjylland

Fra 1. februar 2021 opgraderes det præhospitale beredskab i Thisted med en døgnbemandet akutlægebil. Det sker, efter at regionspolitikerne i Region Nordjylland I forbindelse med budgetaftalen for 2021 blev enige om at afsætte penge til akutlægebilen. Når akutlægebilen er i drift, vil Region Nordjylland i alt have tre akutlægebiler, der har base i Aalborg, Hjørring og Thisted.

Med den nye akutlægebil i Thisted opgraderes den eksisterende paramedicinerbil med en akutlæge. Baggrunden er, at patienterne i den vestlige del af Region Nordjylland traditionelt har lidt længere transporttid, og dermed er der gået længere tid, før patienten er blevet mødt af lægefaglig behandling. Det ændres nu.

”Det er vigtigt, at trygheden når ud i hele regionen. Derfor prioriterede forligspartierne i budget 2021 penge til at styrke den præhospitale indsats i nærområderne. Akutlægebilen i Thisted er et af de prioriterede områder, som skal være med til at skabe tryghed og nærhed i de akutte tilbud, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

”Med en akutlægebil begynder den lægefaglige indsats allerede på skadesstedet. Paramedicineren og akutlægen er et stærkt team i bilen, og repræsenterer et minihospital i sig selv. Vi kan derfor påbegynde rigtig meget relevant behandling med det samme”, siger lægefaglig direktør Palle Juelsgaard fra Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Annonce