Akutlægehelikopter er nu overgået til staten

Efter to år i TrygFondens regi er akutlægehelikopteren i Ringsted i dag overgået til at høre under staten, der nu betaler regningen, og regionerne, der står for driften. Helikopteren bliver dermed en integreret del af det præhospitale beredskab i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Erfaringerne fra projektet vil blive brugt i det fremtidige arbejde med at udvikle det akutte beredskab.

TrygFonden finansierede for to år siden Danmarks første akutlægehelikopter, som siden da med base i Ringsted har dækker de to sjællandske regioner. Efter en omfattende evaluering er projektperioden imidlertid nu slut, og helikopteren er overgået til almindelig drift på en bevilling fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Erfaringerne fra det sjællandske helikopterprojekts første to år vil indgå i det videre arbejde med akutlægehelikopteren, som det næste år også skal dække det sydfynske øhav efter aftale med Region Syddanmark. Herefter forventes det, at der bliver truffet en national beslutning om en fremtidig akutlægehelikopterordning i Danmark.

Annonce