Beredskabschef: Vi får brug for 100 nye ambulancefolk

Københavns Brandvæsen blev den store vinder i Region Hovedstadens ambulanceudbud. Fra 2016 og seks år frem skal brandvæsenet således drive 16 ambulanceberedskaber, og det svarer til en firedobling af den nuværende ambulancetjeneste. Beredskabschef Jakob Vedsted Andersen fortæller, at Københavns Brandvæsen nu skal ansætte omkring 100 ambulancefolk.

Udbuddet blev afgjort tirsdag aften, hvor regionsrådet i Region Hovedstaden beslutte at tildele Københavns Brandvæsen to af de i alt seks delområder, som udbuddet var opdelt i.

”Det er en stor dag for Københavns Brandvæsen og vores medarbejdere. Vi er rigtig glade for, at vi nu kan fortsætte det gode samarbejde med Region Hovedstaden og være med til at gøre en forskel for borgerne på ambulanceområdet, sådan som Københavns Brandvæsen har gjort det i mere end 100 år.  Vi gør hver dag et stort stykke arbejde for at sikre kvaliteten af vores ambulancetjeneste, derfor er vi meget stolte og beærede over, at regionen nu har valgt at fortsætte og ovenikøbet udvide samarbejdet”, siger beredskabschef Jakob Vedsted Andersen fra Københavns Brandvæsen.

Københavns Brandvæsen skal fremover dække områderne Vesterbro, Hvidovre, Frederiksberg, Indre by, Nørrebro, Østerbro og Tårnby. Det betyder, at brandvæsenet går fra de nuværende fire beredskaber til fremover at køre i alt 16 beredskaber.

”Vi skal nu i gang med at ansætte op mod 100 ambulancefolk, indkøbe ambulancer og finde ud, hvor de nye ambulancer skal holde. Det bliver et stort projekt, men vi er klar”, siger Jakob Vedsted Andersen.

Der er også ros fra brandvæsenets politiske chef: ”Københavns brandvæsen yder hver dag en kæmpe indsats for københavnernes sikkerhed. Det er rigtig godt gået af Københavns Brandvæsen, at de nu kan udvide beredskabstjenesten og hjælpe endnu flere borgere i regionen”, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Annonce