Falck: Politikere misinformerede om ambulancetilbud

Der var flere tilfælde af misinformation, da medlemmer af regionsrådet i Region Syddanmark fredag aften beskrev det tilbud, som Falck havde givet Region Syddanmark. Det mener Falck, som understreger, at redningskorpset tilbød at køre ambulancerne i de næste 12 måneder til samme pris som i dag. Desuden stillede Falck ikke krav om, at Falck skulle køre i alle delområder.

Samme kvalitet som i dag til samme pris som i dag i 12 måneder – eller mere – indtil et nyt udbud kunne gennemføres. Sådan lød Falcks tilbud til Region Syddanmark, da regionen i dag indbød Falck til dialog om at fortsætte med at betjene regionens borgere med ambulancetjeneste.

”Desværre blev det af enkelte regionsrådspolitikere fremhævet som grundlag for beslutningen, at Falck tager overpriser. Det er ikke tilfældet”, siger Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen.

Falck tilbød nemlig at stille med de udbudte beredskaber med det antal medarbejdere til den akutte kørsel og sygetransport, som er nødvendigt for også fremadrettet at levere præhospital service til Region Syddanmarks borgere – på helt samme kvalitetsniveau og til helt samme pris som hidtil.

Falcks tilbud var fleksibelt

Allan Søgaard Larsen bemærker også, at det blev hævdet, at Falck enten ville have alle eller ingen af de ambulanceområder, som BIOS ellers skulle overtage fra tirsdag den 1. september.

”Regionen og dens borgere befinder sig i en vanskelig situation. Derfor tilbød vi på dagens møde Region Syddanmark at hjælpe med at betjene enten ét, to eller alle de tre områder, som BIOS skulle overtage. Regionen kunne frit vælge. Vi har stillet os til rådighed for at hjælpe så fleksibelt som muligt”, siger Falcks koncernchef.

Falck var indstillet på at bede sine reddere køre på overtid på Falcks regning i andre regioner for at sikre dækkende vagtplaner i Region Syddanmark for derved at hjælpe Region Syddanmark i en periode frem til gennemførelsen af et nyt udbud.

Annonce