Falck: Vi er overraskede og skuffede

Om godt et år er det slut med Falcks ambulancetjeneste i Region Nordjylland. Efter et udbud overgår ambulancekørslen til regionen selv og den nye operatør PreMed. Falcks koncernchef, Jakob Riis, fortæller, at man i Falck er både overraskede og skuffede over at være blevet valgt fra. Han tilføjer, at det gør ondt, at Falck nu skal sige farvel til dygtige og loyale medarbejdere.

”Vi er overraskede og skuffede over, at vi ikke skal fortsætte vores ambulancedrift i Region Nordjylland. Samspillet mellem det offentlige sundhedsvæsen og private leverandører i Danmark har netop vist sin styrke under COVID-19. Derfor er det ærgerligt, at vi er blevet valgt fra, efter vi har arbejdet målrettet i flere år på at give et konkurrencedygtigt bud, både hvad angår pris, kvalitet og innovation”, siger koncernchef Jakob Riis fra Falck.

Jakob Riis betoner, at Falck har arbejdet med at optimere kvaliteten i ambulancerne, ligesom Falck løbende har investeret et tocifret millionbeløb i innovation og udvikling.

”Resultatet af det arbejde havde vi naturligvis gerne fortsat med at tilbyde borgerne i Region Nordjylland og vi er ærgerlige over, at regionen fravælger netop den udvikling plus vores store erfaring med ambulancedrift, og fokuserer udelukkende på økonomisk besparelse. Samtidig gør det ondt, at vi nu skal sige farvel til dygtige og loyale medarbejdere, hvor nogle familier har arbejdet i flere generationer i Falck”, siger Jakob Riis.

Kan skade eksportmulighederne

Koncernchefen peger på, at Falck har succes i udlandet, hvor Falck netop har vundet en ambulancekontrakt, der omfatter 1,6 mio. borgere i San Diego. Samtidig har Falck igangsat en større enkeltkontrakt på ambulancer i den tyske by Görlitz. Og Falcks topchef mener tilsyneladende, at Region Nordjylland skulle have taget hensyn til eksporten, da regionen afgjorde ambulanceudbuddet:

”Et fravalg i vores hjemmemarked rejser naturligt spørgsmål, når vi forhandler aftaler i udlandet, og Region Nordjyllands fravalg gør det ikke lettere at eksportere ambulancetjenester og kan dermed skade det, der ellers er en oplagt mulighed for dansk systemeksport på sundhedsområdet. Derfor ærgrer beslutningen mig både som falckdirektør og som dansker”, siger Jakob Riis.

Annonce