Fyringer af ambulancefolk trukket tilbage

Københavns Brandvæsen har trukket en bebudet fyring af ambulancefolk tilbage. Det sker, fordi Region Hovedstaden har bedt brandvæsenet om at køre den liggende sygetransport for regionen frem til 1. februar næste år. Efter en udbudsrunde af den akutte ambulancekørsel i regionen stod Københavns Brandvæsen ellers til at skulle nedlægge hele sin ambulancetjeneste, og knap 170 ansatte blev varslet afskediget. Senere blev 60-65 arbejdspladser sikret, da det svenske firma Samariten måtte opgive at køre den del, man havde vundet ved udbuddet. I stedet bad regionen Københavns Brandvæsen om at løse denne opgave.

Den liggende sygetransport har også været i udbud, men der var ingen, der bød på opgaven i København. Nu har regionen så bedt brandvæsenet, der i dag udfører opgaven i København, om at fortsætte til 1. februar, og derfor er alle varslede fyringer trukket tilbage, oplyser FOA.

Inden 1. februar næste år vil regionen sende den liggende sygetransport i København i et nyt udbud, men det vides ikke, om Københavns Brandvæsen vil byde på opgaven ved det nye udbud.

Hos ambulancefolkene mødes den nye situation med behersket glæde: ”Det her sikrer ikke vores arbejdspladser permanent, men vi er selvfølgelig glade, for nu får vi mere tid til at arbejde på andre løsninger. Vi vil prøve at få regionen til at indse, at den må tilkøbe flere ambulancer, end den allerede har besluttet, hvis den vil opretholde en ordentlig responstid i København”, siger ambulancefolkenes tillidsmand, Anders Villadsen, til FOA.dk Han glæder sig også over, at den nye situation formentlig vil lægge en dæmper på kollegers lyst til at søge ud af faget.

Annonce