Minister: Udvalg må afgøre om valgløfte skal indfries

Det bliver tilsyneladende embedsmænd i Sundhedsministeriet, som skal beslutte, om Socialdemokraterne og SF’s valgløfte om 10 ekstra lægebiler til udkantsområderne skal indfries. Trods det klare valgløfte er der nemlig ikke umiddelbart afsat penge til de mange lægebiler – og den nye sundhedsminister, Astrid Krag, vil lade det være op til regeringens akutudvalg at afdække, om der er behov for den lovede styrkelse af den præhospitale indsats.

Det er Venstres Sophie Løhde, som har bedt sundhedsminister Astrid Krag redegøre for, om hun stadig mener, at der skal etableres mindst 10 nye lægebiler – sådan som Socialdemokraterne og SF har lovet det i sundhedsudspillet ”Tryghed om sundhed”.

Selv om det kun er 1½ måned siden, at sundhedsudspillet blev lanceret, er regeringspartierne tilsyneladende nu kommet i tvivl om, hvorvidt der faktisk er behov for de 10 lægebiler, som partierne i september ville etablere.

”Som minister for sundhed og forebyggelse er det nu min opgave at konkretisere og udfylde vores regeringsgrundlag på sundhedsområdet. Jeg vil derfor bede regeringens akutudvalg om at tage afdækningen af behovet for flere akut-/lægebiler m.v. med i deres arbejde med henblik på, at resultaterne kan foreligge foråret 2012”, lyder meldingen nu fra Astrid Krag, der heller ikke vil betegne de ekstra lægebiler som et valgløfte; ministeren betegner nu blot sundhedsudspillet som ”et forslag”.

Annonce