Nu bliver patienter i Region Hovedstaden kørt med miljøvenlige elbiler

Over 2.000 gange om måneden kører røde og hvide elbiler til og fra hospitaler i Region Hovedstaden. Det viser nye tal fra regionens akutberedskab, der hver dag sender elbiler ud for at hente patienter. Hos Region Hovedstaden er man glad for, at det er lykkedes at skubbe leverandøren – Falck – i en mere miljøvenlig retning.

En af dem, der bliver kørt, er John Fløng, som glæder sig over, dieselbiler er blevet skiftet ud med elbiler:

“Det betyder alt for mig, at det er en grøn og bæredygtig bil. Vi har forbrugt alt for meget CO2. Jeg synes det er en rigtig god ide, at der er skiftet til elbiler”, fortæller 84-årige John, der to gange ugentligt kører med siddende transport for at få blodtransfusioner.

Denne morgen bliver han hentet af chauffør Helene Helligsøe fra Falck, og til forskel fra en dieselbil har elbilen hverken røg fra udstødningen eller motorlarm.

”Elbilen er alletiders for miljøet, og mange patienter er meget glade for både miljø og komfort. Bilen kører i et jævnt flow og er støjsvag. Før var der så meget støj i kabinen, at dem på bagsædet ikke kunne høre, hvad chaufføren sagde. Nu er det nemmere at tale sammen under køreturen”, siger hun.

Har skubbet Falck i en mere miljørigtig retning

De 10 elbiler svarer til cirka fem procent af regionens ture med siddende transport, og Region Hovedstaden er klar til at tage flere skridt for at fremme den grønne omstilling i sundhedsvæsnet.

”Eksemplet med patientbefordring med elbiler viser, hvordan forholdsvis små, men visionære tiltag, kan være med til at rykke store beslutninger frem i tiden. En efterspørgsel på 10 elbiler til siddende patientbefordring har været med til at skubbe Falck i en mere miljørigtig retning.  Fremover vil vi gerne lave flere udbud, der skubber til den grønne omstilling”, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Elbilerne bliver drevet af Falck, og de er mærket Nissan e-NV200 Evalia. De har plads til tre passagerer og har et bagagerum til rollatorer og tasker. Elbilerne til siddende transport kører især i centrum af København og omegn, da batteriet maksimalt kan klare 300 km.

Annonce