Ny helikopterlandingsplads i Slagelse

På Slagelse Sygehus er en ny helikopterlandingsplads netop taget i brug. Landingspladsen skal anvendes af akutlægehelikopteren, som forventes at lande ved sygehuset cirka en gang om ugen. Landingspladsen gør transporten mere skånsom og forkorter også transporttiden med op til 10 minutter, fordi landingspladsen ligger lige ved siden af akutafdelingen.

Landingspladsen har blandt andet indbygget opvarmning, så pladsen kan holdes fri for sne og is om vinteren. Den er også udstyret med moderne GPS-teknologi, så helikopteren kan lande og lette i tæt tåge, når de nødvendige tilladelser er givet.

Jens Ravn holder tale ved den officielle indvielse.
Jens Ravn holder tale ved den officielle indvielse.

Slagelse Sygehus indviede i efteråret 2013 en helt ny bygning, der blandt andet huser sygehusets akutafdeling, skadestue og lægevagten. Fremover kan patienten køres direkte fra helikopteren ind på operationsstuen i bygningen eller direkte fra operationsstuen ud til helikopteren, hvis der er behov for at flytte patienten til andet sygehus.

Med indvielsen cementerer Slagelse Sygehus sin position som moderne akutsygehus, fastslår Jens Ravn, der er formand for Region Sjællands udvalg for sygehusbyggerier og innovation:

”Helikopteren har vist sin værdi og med denne nye landingsplads, kan patienterne endnu nemmere komme til og fra Slagelse Sygehus med helikopter”, siger han.

Annonce