Region Hovedstaden hjemtager endnu en akutlægebil

Arkivfoto: Thomas Voss

Til november mister Københavns Brandvæsen og Frederiksberg Brandvæsen kontrakten på at bemande den ene af de to akutlægebiler, som brandvæsenerne i dag leverer lægeassistenter til. Region Hovedstaden vil nemlig hjemtage driften, og det vil koste arbejdspladser hos de to brandvæsener.

Region Hovedstaden har fem akutlægebiler, der er placeret i Hvidovre, Herlev, Hillerød og på Hovedbrandstationen i København – sidstnævnte er base for to akutlægebiler. Udover lægebemandingen har Region Hovedstaden i en årrække også selv stået for de fem akutlægebilers køretøjsdrift, mens lægeassistentbemandingen har været udliciteret.

I marts 2012 valgte regionen at hjemtage den fulde drift af akutlægebilen i Herlev, og nu er turen så kommet til den ene af de to akutlægebiler på Hovedbrandstationen. Den vil blive hjemtaget fra 1. november 2012, og det koster arbejdspladser hos Københavns Brandvæsen og Frederiksberg Brandvæsen, som samarbejder om bemanding af de to akutlægebiler på Hovedbrandstationen.

”Det er ærgerligt, at regionen efter så kort tid trækker opgaven hjem til sig selv. Med lægeambulancer drevet direkte af Frederiksberg Brandvæsen og kollegerne i nabokommunen er vi nemlig tættest på borgerne på Frederiksberg og sikrer de hurtigst mulige udrykninger”, siger formanden for drifts- og forsyningsudvalget i Frederiksberg Kommune, Nils-Ole Heggland (K), til Frederiksberg-Bladet.

Hos Frederiksberg Brandvæsen medfører hjemtagningen, at to arbejdspladser forsvinder. ”Vi håber naturligvis, at ledelse og medarbejdere sammen kan finde en løsning. For eksempel som led i den naturlige afgang, der altid er på en stor arbejdsplads, og der er knap et halvt år at løbe på”, siger Nils-Ole Heggland.

Annonce