Region Syddanmark har problemer med at overholde ambulance-servicemål

Det er kun i Sønderjylland, at ambulancerne i Region Syddanmark overholder det servicemål, som politikerne har vedtaget. I Sydvestjylland, Trekantområdet og på Fyn kommer ambulancerne derimod senere frem end målet. Regionen henviser til, at der er problemer med nedetid på ambulancerne, især på Fyn.

I Region Syddanmark er servicemålet, at mindst 95 pct. af ambulancernes A-kørsler skal være fremme hos patienterne inden for 15 minutter.

I 4. kvartal 2022 blev dette mål dog kun overholdt i Sønderjylland, hvor 95,4 pct. af A-kørslerne var fremme inden for de 15 minutter. I de tre andre områder var målopfyldelsen lavere, nemlig 94,5 pct. på Fyn, 93,9 pct. i Sydvestjylland og 94,6 pct. i Trekantområdet. For regionen som helhed var 94,6 pct. af A-kørslerne fremme inden for 15 minutter.

Det ser bedre ud for B-kørslerne. Her er servicemålet, at 95 pct. af ambulancerne skal være fremme indenfor 30 minutter. Det mål overholdes med 95,7 pct. for regionen som helhed samt i tre af fire områder. På Fyn var det dog på 94,6 pct., som var fremme inden for de 30 minutter. ”Dette skyldes primært den forsatte nedetid på beredskaberne, som stadig er særlig koncentreret på Fyn”, oplyser regionen.

Annonce