Sjællandsk akutlægehelikopter udskiftes med mere moderne type

Når Region Sjælland og Region Hovedstaden forlænger den nuværende aftale med Falck DRF Luftambulance om driften af akutlægehelikopteren i Ringsted, så byder kontrakten på to store nyheder: Senest den 1. januar 2014 bliver lægehelikopteren døgnbemandet, og i løbet af i år skal der indsættes en mere moderne helikopter.

Som BeredskabsInfo tidligere har fortalt, bliver kontrakten forlænget frem til 1. oktober 2014 uden udbud. Den forlængede kontrakt indebærer blandt andet, at Falck DRF Luftambulance i løbet af 2013 udskifter den nuværende helikopter med en mere moderne type, som har det nødvendige udstyr til at lande og lette om natten udenfor faste og oplyste landingspladser.

”Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte med at have en akuthelikopter på Sjælland, indtil den permanente ordning kan træde i kraft efter udbud. Den er med til, at vores borgere føler sig trygge, og har bevist sit værd i mange situationer. Nu er der sikkerhed for helikopteren frem til 1. oktober næste år, og den indgåede finanslovsaftale betyder, at der også i den permanente ordning vil være en døgndækkende akutlægehelikopter stationeret i Ringsted”, siger Steen Bach Nielsen, der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

”Akuthelikopteren er rigtig god som supplement til det nuværende akutberedskab, så det er vigtigt, at vi har sikret borgerne en helikopter. Derudover understreger de indhentede erfaringer Rigshospitalets rolle som Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling. Helikopteren redder både liv og gør borgerne trygge, nu også om natten”, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen.

Det er Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, der har bevilget 50 mio. kr. til forlængelse af kontrakten.

Annonce