Vil have voldtægtsdømt ambulanceredder bag tremmer med det samme

Den 40-årige ambulanceredder, som fredag blev idømt et års fængsel for voldtægt, bør ikke være på fri fod, indtil han skal afsone dommen. Det mener anklagemyndigheden, som nu vil have Østre Landsret til at varetægtsfængsle den 40-årige. Byretten i Næstved besluttede ved dommen, at der ikke skulle ske varetægtsfængsling.

Efter dommen fredag blev den 40-årige løsladt, og han er derfor på fri fod, indtil Kriminalforsorgen på et senere tidspunkt indkalder ham til afsoning af dommen. Anklagemyndigheden havde ellers begæret den 40-årige varetægtsfængslet indtil afsoningen kunne starte. Ifølge dommeren var der imidlertid ikke grundlag for en varetægtsfængsling, fordi voldtægten fandt sted for en del måneder siden.

Anklagemyndigheden er dog ikke enig. ”Det er krænkende for borgernes retsbevidsthed, at han ikke blev fængslet efter dommen. Det drejer sig om et groft voldtægtsforhold”, siger advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen til Sjællandske. Hun har derfor indbragt spørgsmålet for Østre Landsret, der nu skal tage stilling til, om den tidligere ambulanceredder skal varetægtsfængsles.

Annonce