Afslutning markerer ny start for brandkadetter

Brandkadetterne Wassim El Mir og Helene Storm-Nielsen mødte borgmester H.C. Østerby til Folkemødet på Bornholm.

Det første kuld af brandkadetter i Holstebro Kommune er færdige med deres uddannelse, og nu kan de unge fortsætte i et nyoprettet ungdomsbrandkorps. Og tilbagemeldingen fra lærerne om de syv drenge og fem piger, der nu afslutter uddannelsen som brandkadetter, går på større selvtillid, mere mod, større deltagelse i undervisningen og mere ansvar i dagligdagen.

Effekten er tydelig, også ifølge kadetterne selv. En af dem kalder forløbet for ”en skelsættende begivenhed i livet”, fortæller projektleder og SSP-koordinator Jon A. Jørgensen, der glæder sig over den positive respons.

”Jeg syntes at brandkadet-projektet er et super fedt projekt, som har givet mig en masse kompetencer, oplevelser og viden om brandbekæmpelse, førstehjælp og samarbejde med de andre. Jeg føler mig godt rustet, hvis der skulle ske en ulykke i nærheden af mig eller opstå en brand. Det har givet os et godt sammenhold, og jeg føler, jeg har udviklet mig meget, og lært en masse, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at bruge i fremtiden”, fortæller nyklækket brandkadet Jeppe Nordtoft Simonsen.

Uden et eneste frafald undervejs har de 12 unge gennemført et grundforløb på en uge og et 20 ugers forløb én eftermiddag om ugen. To af brandkadetterne deltog også i Folkemødet på Bornholm sammen med en instruktør, hvor de bl.a. hilste på borgmester H.C. Østerby.

Med en treårig støtte fra Velux Fonden udvider det lokale projekt nu rammerne ved at oprette et ungdomsbrandkorps i samarbejde med Holstebro Ungdomsskole.

”Donationen fra fonden til det landsdækkende projekt betyder, at alle vores brandkadetter, der har lyst til være med i korpset, får mulighed for at fortsætte uddannelsen en dag om ugen i det nye regi. Det er en yderst positiv forlængelse af projektet”, siger konstitueret beredskabschef Morten Gräs Jensen.

Holstebro er blandt seks kommuner, som får et ungdomsbrandkorps på baggrund af fondens støtte.

Annonce