Indsatsleder slap med advarsel

Foto: Rigspolitiet

En indsatsleder fra Egebjerg Kommune på Sydfyn slipper med en advarsel, efter at han i forsommeren kørte over en jernbaneoverskæring, hvor bommene var nede. Også chaufføren på et slukningskøretøj fra Falck slipper med en advarsel, idet politiets vurdering er, at han var i god tro, da han kørte over baneoverskæringen umiddelbart efter indsatslederen.

Episoden fandt sted på Svendborg-Odense-banen i den lille by Stenstrup Syd. Indsatsleder Henning Witt var på vej til brand, og for at undgå en forsinkelse på flere minutter valgte han at zig-zagge sin vogn gennem de sænkede halvbomme. Toget var netop ved at stoppe på stationen i Stenstrup Syd, og indsatslederen fortolkede en håndbevægelse fra lokomotivføreren som et signal til, at han kunne køre over. Det var det imidlertid ikke, og lokomotivføreren valgte at politianmelde indsatslederen og føreren af det slukningskøretøj, som fulgte umiddelbart efter indsatslederen.

Det fremgår udtrykkeligt af udrykningsbekendtgørelsen, at udrykningskøretøjer også under udrykning altid skal respektere signaler ved jernbaneoverkørsler. Overtrædelse straffes med bøde. Men efter nogle måneders efterforskning og behandling har politiet nu besluttet, at både Henning Witt og chaufføren på slukningskøretøjet slipper med en advarsel.

Annonce