Fortsat usikkert om Samariten møder op til kontraktunderskrivelse hos Region Midtjylland

Fredag morgen er det fortsat usikkert, om Samaritens ledelse senere på dagen møder op hos Region Midtjylland for at underskrive kontrakten på ambulancekørsel i omkring en tredjedel af regionen. Torsdag aften oplyste Samariten, at der fortsat forhandles med en investor, og at man stadig forventer at kunne præsentere den nye investor i løbet af fredagen. Samariten har imidlertid ikke svaret på Region Midtjyllands indbydelse til den fremrykkede kontraktunderskrivning. “Hvis ikke de møder, er jeg rimeligt utilfreds og meget utryg”, siger formanden for regionsrådet, Bent Hansen (S).

Samaritens evne til at løfte opgaven. Samariten har dog ikke svaret på regionens invitation. “Indtil videre har vi ikke fået noget svar, og det går jeg ud fra betyder, at de er der”, siger formanden for regionsrådet, Bent Hansen (S), til TV/Midt-Vest. Samaritens pressechef, Arne Møller, oplyste torsdag aften, at han ikke ved, om Samariten møder op til underskrivelsen.

“Det, der gerne skulle være et samarbejdsforhold fremadrettet, starter på en noget speciel møde, hvis man udebliver. Det er ikke den bedste måde at starte et samarbejde på. Jeg håber, at vi får det afklaret i morgen (i dag, red.), så vi har sikkerhed, og ikke skal blive ved med at vente og vente og vente. Jeg er i hvert fald meget usikker, og hvis ikke de møder, er jeg rimelig utilfreds og meget utryg”, siger Bent Hansen.

Hvis Samariten udebliver fra regionsgården i Viborg i dag, så betyder det imidlertid ikke, at selskabet dermed har misligholdt aftalen. I stedet skal Region Midtjylland så sende kontrakten til Samaritens hovedkontor i Stockholm, og så har Samariten frist til 5. januar 2009 til at underskrive kontrakten. Herefter har Samariten 10 dage til at stille med en bankgaranti på 20 mio. kr. Er bankgarantien ikke på plads den 15. januar 2009, skal regionen sende en rykker, der giver Samariten en frist til 23. januar 2009. Først på det tidspunkt vil der være tale om en misligholdelse.

Samariten har fredag morgen fortsat ikke givet nogen officielle meddelelser om den aktuelle status på selskabets etablering i Danmark. På Samaritens hjemmeside er den seneste meddelelse, at Samariten i uge 50 (altså i sidste uge) forventer at kunne offentliggøre datoer for informationsmøder for redderne.

Annonce