Responce har nu overenskomst med 3F

Borgerne i Horsens og omegn kan nu begynde at indstille sig på, at nye ambulancer fra firmaet Responce indtager vejene. Det lille firma har netop skrevet under på en overenskomst med 3F”s transportgruppe. Og det betyder, at 3F nu dropper den varslede konflikt mod selskabet. Reddere, der ønsker arbejde hos Responce fra efteråret, kan dermed se frem til betaling og øvrige forhold, der lever op til den normale standard på området.

Aftalen, som Responce har skrevet under på, er 3F’s overenskomst med DI om redderarbejde. Det var den overenskomst, det ikke lykkedes at få det svenske firma Samariten ind under ved juletid.

“Jeg er glad for, at løn og øvrige forhold nu er kommet på plads. Og at det er sket på vilkår, der gælder øvrige virksomheder i branchen. Dermed undgår vi dumpingvilkår og konkurrence på reddernes løn”, siger Søren Andersen, der er forhandlingssekretær i 3F”s Transportgruppe, til Fagbladet 3F.

Det er 3F’s aftale med DI om arbejde for reddere og transport af liggende patienter, som er blevet tiltrådt af Responce. Aftalen minder om lignende overenskomster på området, og såvel 3F som DI oplyser, at den hverken er dyrere eller billigere end eksempelvis 3F”s overenskomst med Falck. 3F måtte komme Responce i møde på et enkelt punkt i forhold til overenskomsten med DI: Der er lavet en aftale omkring døgnvagter på de såkaldte lav-aktivitets-beredskaber.

Responce har vundet driften af ambulancerne omkring Horsens i Region Midtjylland. Resten af ambulancerne i regionen skal fortsat køres af Falck. Til gengæld er det endnu helt uvist, hvem der skal køre ambulancer i Region Sjælland fra 2010. Her har politikerne netop sendt drift af størstedelen af ambulancerne i udbud for anden gang. Det fandt politikerne nødvendigt i kølvandet på Samaritens farvel til Danmark. “Nu får vi se, hvordan det ender. Men under alle omstændigheder har vi vist, at vi sagtens kan indgå aftaler med nye firmaer”, siger Søren Andersen.

Annonce