To nye akutbiler til Region Sjælland

Præhospitalt Center i Region Sjælland har indsat to nye VW Touareg Elegance 3.0 TDI akutbiler. Køretøjerne har firehjulstræk, 286 hk, automatgear og en tophastighed på 235 km/t. De erstatter to Mercedes-Benz ML fra 2014, der fremadrettet vil blive anvendt som reservekøretøjer, men som i øjeblikket fungerer som udekørende COVID-19-testbiler i Region Sjælland.

Ved valget af de nye køretøjer har Region Sjælland haft fokus på sikkerhed, da bilerne skal kunne accelerere, bremse og manøvrere sikkert under høj fart samt assistere de rutinerede Advanced Paramedics med intelligente sikkerhedssystemer. Køretøjerne er også udstyret med Night Vision, hvor et infrarødt kamera holder øje med dyr og mennesker i mørket – og advarer om en potentiel fare i god tid.

Som noget nyt er køretøjerne også udstyret med et ekstra kraftigt udrykningshorn samt et køleskab til frisk blod, så patienter med akut fare for at forbløde i fremtiden kan få tilført blod direkte på skadestedet. Det kan f.eks. være trafikofre, ofre for knivstikkeri eller patienter med medicinske blødninger fra mavesår.

De nye VW Touareg er indsat som akutlægebil i Næstved og som akutbil med Advanced Paramedic i Kalundborg.

Annonce