Fik hjertestop i 36 meters højde

En håndværker fik i dag et hjerteanfald på toppen af en af Parkens tribuner på Østerbro i København. I første omgang rekvirerede lægerne en redningshelikopter, så manden kunne reddes ned fra den næsten 40 meter høje tribune. Tribunen er nemlig så høj, at brandvæsnets stiger ikke var høje nok til redningen.

Håndværkeren fik hjeretestop på taget af tribune A i Parken. Da lægen og ambulancen ankom til Parken kunne det konstateres, at det ikke er muligt at få patienten ned gennem det mandehul, som alene giver adgang til taget. Derfor brandvæsenets pionerer tilkaldt for udvendig nedfiring af patienten fra taget, som er ca. 38 meter, over terræn. “Der er meget besværlige adgangsforhold til tribune-tagene, så lægerne på stedet bad om at få en helikopter til stedet”, fortæller vagthavende ved Københavns Brandvæsen til Ekstra Bladet.

Før helikopteren ankom til Parken, havde redningsmandskabet fundet ud af, at der ved et tilfælde var en høj lift ved Parken. Ved hjælp af den lykkedes det at få manden ned fra det 38 meter høje tag, som ellers kun kan nås af smalle lejdere. “Det var møguheldigt for ham, at det lige skete deroppe. Og for os. Det var jo en noget usædvanlig redningsaktion”, siger vagthavende.

Ifølge lægen, der tilså håndværkeren, var hans tilstand stabil.

Annonce