Minister skal redegøre for ytringsfrihed i Beredskabsstyrelsen

Søren Gade. Arkivfoto.

Forsvarsminister Søren Gade (V) skal nu give en redegørelse for indholdet i den “mundkurv”, som Beredskabsstyrelsens ledelse tilsyneladende har udstyret medarbejderne med i forbindelse med forhandlingerne om en ny beredskabsaftale. Samtidig bliver Søren Gade bedt om at kommentere sagen set i lyset af den kritik, som han selv har fået af ombudsmanden for et forsøg på at begrænse en ansats ytringsfrihed.

Det er Line Barfod fra Enhedslisten, som rejser sagen i Folketinget og beder forsvarsministeren om at redegøre for forløbet og kommentere sagen. Baggrunden er, at Beredskabsstyrelsens ledelse har udsendt en meddelelse til medarbejderne om, at alle henvendelser vedrørende regeringens forslag til beredskabsforlig skal henvises til direktionen.

Line Barfod oplyser, at den meddelelse forekommer hende at være i strid med Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed og hele ønsket om, at offentligt ansatte skal blande sig noget mere i den offentlige debat, så debatten kan blive beriget med deres viden og indsigt.

Annonce