Præhospital

Landsretten: Regioners valg af lægehelikopterleverandør var ulovligt

De danske regioner overtrådte udbudslovgivningen, da de i 2013 indgik kontrakt med Norsk Luftambulanse om drift af de tre danske akutlægehelikoptere. Det har Østre Landsret afgjort i en sag, som havde baggrund i en klage fra det svenske firma Scandinavian MediCopter. Afgørelsen får ikke indflydelse på helikopternes drift, men Scandinavian MediCopter vil kunne kræve erstatning.

Præhospital

Nye akutlægehelikoptere bliver indviet på tirsdag

Om en uge bliver den nye og landsdækkede lægehelikoptertjeneste en realitet. Det sker, når helikopterne på de nye baser i Ringsted, Skive og Billund tages i brug. Tirsdag er der officiel indvielse med deltagelse af sundhedsministeren. Det er selskabet Norsk Luftambulanse, som skal drive helikopterne, der er af typen EC 135 P2e.

Præhospital

Regioner: Akutlægehelikoptere får høj beredskabsprocent

Den kommende akutlægehelikoptertjeneste, der med tre helikoptere bliver landsdækkende, skal være klar til indsats 98,5 % af tiden. Det understreger Danske Regioner, efter at der fra politisk side har været rejst kritik af, at der ikke er taget højde for, at hviletidsbestemmelserne indebærer, at mandskabet skal have otte timers sammenhængende hvile.

Præhospital

Politisk kritik af nye lægehelikoptere

Har regionerne begået en fejl ved at vælge en norsk leverandør til den kommende og landsdækkende lægehelikoptertjeneste i Danmark? Det spørgsmål rejser Dansk Folkeparti nu under henvisning til, at både reservehelikopteren for lægehelikoptertjenesten samt teknikere og reservedele vil blive placeret i Norge.

Præhospital

Nordmænd tjener gode penge på dansk akutlægehelikopter

Mens Falck de seneste år har tabt mange millioner på driften af akutlægehelikopteren i Ringsted, så ser billedet noget anderledes ud for Norsk Luftambulanse, som står for den daglige drift af akutlægehelikopteren i Karup. Sidste år fik den norske selskab et overskud på 468.000 kr. ud af en omsætning på 32,3 mio. kr.