Indland

Brandfolk får lov til at beholde uniformer

Brandfolkene i Sorø får alligevel lov til at bære deres paradeuniformer ved f.eks. kvartalsspisninger, interne fester, bryllupper og begravelser – men stadig ikke ved den traditionelle nytårsparade. Det har Vestsjællands Brandvæsen besluttet. Fremover er det dog den lokale brandmandsforening, som skal betale for uniformer til nye brandfolk.

Brandvæsen

Brandfolk i strid med ledelsen om uniformer

Hos Vestsjællands Brandvæsen er paradeuniformerne blevet ofre for en spareplan, som har fundet effektiviseringer for 2,2 mio. kr. Brandfolkene får lov til at beholde de udleverede uniformer, men de må ikke bæres offentligt – og dermed var det en klar protest fra brandfolkenes side, da et arrangement i Sorø blev afviklet med brandfolkene i paradeuniformer.

Brandvæsen

Brud med Vestsjællands Brandvæsen koster Slagelse 400.000 kr.

Det kommer til at koste Slagelse Kommune godt 400.000 kr., at kommunen sidste år valgte at forlade det fælleskommunale Vestsjællands Brandvæsen umiddelbart inden brandvæsenet blev en realitet. De to parter har været stærkt uenige om regningens størrelse, men efter et forhandlingsforløb er det oprindelige krav fra Vestsjællands Brandvæsen blevet mere end halveret.

Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen hjemtager køretøjer og vagtcentral fra Falck

Falck står til at få en ny tre-årig brandslukningskontrakt med Vestsjællands Brandvæsen uden udbud. Men der bliver tale om en ændret arbejdsfordeling mellem Falck og brandvæsenet, for Vestsjællands Brandvæsen vil selv stå for køretøjer og øvrigt materiel, der så stilles til rådighed for Falck, ligesom vagtcentralen skal hjemtages. Og så skal Falck have ”incitamenter” til at overholde responstiderne.

Navne

Første kvindelige beredskabsdirektør udnævnt

Det bliver den 60-årige Helle Søeberg, som skal stå i spidsen for det nye Vestsjællands Brandvæsen. Hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Herlev Kommune, og hun har før det været teknisk direktør i kommunen og chef for DSB’s byggeadministration. Helle Søeberg blev af et enigt ansættelsesudvalg valgt blandt 28 ansøgere.

Indland

Vestsjællands Brandvæsen klar med effektiviseringskatalog

Der skal ikke nedlægges brandstationer. Men på en lang række andre områder kan der hentes en effektiviseringsgevinst, efter at fem kommuner er gået sammen i Vestsjællands Brandvæsen. Det fremgår af et nyt effektiviseringskatalog fra brandvæsenets ledelse. Fokus ser især ud til at blive på besparelser ved selv at indkøbe køretøjer og andet materiel til Falck-brandstationerne.

Brandvæsen

28 vil være direktør for Vestsjællands Brandvæsen

Som den sidste beredskabsenhed i landet mangler Vestsjællands Brandvæsen at få besat stillingen som øverste chef. Sidste år sprang den udvalgte kandidat fra i sidste øjeblik, men efter et fornyet opslag er der indløbet 28 ansøgninger. Formanden for beredskabskommissionen betegner ansøgerfeltet som solidt, og i den kommende uge skal seks ansøgere til samtale.