Præhospital

Region Syddanmark var i tvivl om realismen af BIOS’ tilbud

Da Region Syddanmark i 2014 skulle tage stilling til de tre modtagne tilbud på ambulancekørslen, så kom regionen i tvivl om, hvorvidt BIOS’ tilbud var realistisk. Derfor blev der igangsat en vurdering af, om tilbuddet kunne betegnes som urealistisk lavt. Regionen blev imidlertid overbevist om, at tilbuddet var realistisk, fremgår det af en ny evaluering af ambulanceudbuddet.

Indland

Falck-formand: Vi er ikke selvskrevet til at være hele Danmarks ambulancetjeneste

Falck er ikke selvskrevet til at være hele Danmarks ambulancetjeneste. Det siger Falcks bestyrelsesformand, Peter Schütze, som slår fast, at Falck har været sene til at erkende, at redningskorpset må forvente at blive udfordret på det danske hjemmemarked. En ny organisation skal sikre, at Falck har fuld fokus at kunne give konkurrencedygtige tilbud i de næste udbudsrunder.

Præhospital

Ambulancechef: Danskerne betalte for meget for ambulancerne

I 2008 var den svenske ambulanceoperatør Ulfab klar til at gå ind på det danske marked, og selskabets vurdering var, at danskerne betalte for meget for ambulancekørslen. Det fortæller selskabets daværende ejer, Ulf Lindskog. Men efter at Ulfab blev prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Hovedstaden, blev selskabet opkøbt af Falck. Ejeren var dog skidt tilpas med at sælge.

Præhospital

Forventer problemfri overgang til nye ambulancekontrakter

Mens Region Syddanmark efter fem måneder stadig kæmper med at få stabiliseret ambulancedriften efter overgang til nye ambulanceoperatører, så ser det ud til, at den tilsvarende – men også mindre omfattende – overgang i Region Hovedstaden kommer til at forløbe uden problemer. De nye operatører har således ansat tilstrækkeligt personale og har besat alle vagtplaner fuldt ud.

Præhospital

79 nye ambulancer i Region Hovedstaden

Den 1. februar 2016 træder nye ambulancekontrakter i kraft i Region Hovedstaden, og det indebærer, at de to fremtidige ambulanceoperatører – Falck og Hovedstadens Beredskab – sætter 79 nye ambulancer i drift, mens Falck desuden indsætter 33 nye køretøjer til liggende sygetransport. De nye ambulancer byder på mere moderne udstyr.

Præhospital

BIOS: Vi nærmer os vores minimumsbemanding

Tidspunktet for BIOS’ driftsstart i Region Syddanmark nærmer sig med hastige skridt, men ifølge BIOS selv nærmer selskabet sig nu den minimumsbemanding, som er nødvendig for at kunne få en vagtplan til at hænge sammen. Den nye udmelding kommer til trods for, at en række reddere, som ellers havde skrevet kontrakt med BIOS, har valgt at annullere kontrakterne.

Præhospital

BIOS har indgået lejeaftaler om yderligere syv stationer

BIOS er så småt ved at have stationsstrukturen på plads, efter at der i den seneste tid er indgået aftaler om leje af yderligere syv stationer. Dermed har BIOS placeringen af 30 stationer på plads, mens der endnu mangler afklaring om de fremtidige stationsfaciliteter i seks jyske byer. I to af byerne er der endnu ikke taget stilling til, hvor stationen kan placeres.

Indland

Region forventer fortsat at BIOS lever op til kontrakten

Regionsrådet i Region Syddanmark drøftede i dag, hvordan det går med BIOS’ forberedelser til at overtage størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark. Regionen valgte imidlertid at gøre sagen til et lukket punkt på dagsordenen, så offentligheden får ikke kendskab til drøftelserne indhold. Formanden for det præhospitale udvalg forventer dog, at BIOS lever op til kontrakten